Uitzonderlijk gesloten zaterdag 11 november
Ik heb dit bericht gelezen

Runds Brisket

Brisket 1

Hier kiezen we voor een draderig en iets vetter vlees zoals de flank. Anders zal het te droog zijn.

Eerst marineren we het vlees.

  • 1 kg rundsflank
  • Marinade:
    • 400ml rode wijn
    • 300ml bouillon
    • 200ml tomatensaus
    • Sambal Oulek (naar smaak)
    • look
    • ui

Marineren gedurende enkele uren

Brisket 3
  • Vervolgens halen we het vlees uit de marinade
  • Boter smelten in een vuurvaste schaal (Le creuset,...)
  • Kruiden met peper en zout
  • Aanbakken in hazelnootboter (bruine boter, niet zwart) tot het vlees rondom een mooi korstje heeft.
Brisket 9
  • De marinade toevoegen
  • Aan de kook brengen
  • Water toevoegen tot het vlees volledig onder staat
  • Indien u van pikant houdt kunt u nog pepertjes of sambal oulek toevoegen
Brisket 8
  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • De vuurvaste schaal met deksel gedurende 2u in de oven plaatsen
  • Daarna het vlees omdraaien en nog 2u30 in de oven plaatsen
  • Het vlees uithalen en met 2 vorken of Broilking vorken het vlees uit elkaar halen (pulled)
  • u kunt hem daarna nog op de barbecue een korstje geven indien gewenst.
Brisket 7
  • Plaats al het vlees terug in de schaal met de jus
  • Maak ondertussen de bijgerechten klaar
    • Hier kiezen we voor verse pasta al dente
    • Bladpeterselie
    • Parmezaanse kaas

* tip: dit recept kunt u gerust enkele dagen op voorhand maken en smaakt zelfs nog beter.

Brisket fini
Ga terug naar tips en gerechten

Op de hoogte blijven?