JAARLIJKS VERLOF 14-22 JULI
Ik heb dit bericht gelezen

Over ons

Weet wat je eet

IMG 3760

Slagerij Vens streeft al 3 generaties (4 als je het moederbedrijf meerekend) lang naar de beste verse vlees en charcuterie. Voor ons is het belangrijk dat alles lokaal of door boeren met eenzelfde visie en waarden opgevoed wordt. Wij hechten veel belang aan dierenwelzijn, uitloop van de dieren en zorg voor het milieu. Daarnaast kijken we ook voor de kortste keten van land tot op het bord. Enkel zo kunnen wij onze kwaliteit hoog houden, zonder onze beste prijs uit het oog te verliezen. Weet wat je eet. Bij Vens kan je altijd terecht voor de origine, de voeding en bijkomende informatie in verband met onze vleesjes.

Duurzaam en milieu

IMG 3745

Duurzaamheid en milieu is vandaag niet meer weg te denken. Daarom gaan we op zoek naar leveranciers die dezelfde visie met delen. Wij verkleinen onze ecologische voetafdruk door te kiezen voor herbruikbare materialen, koelsystemen op CO2 in plaats van schadelijke freongassen,… Dankzij de CO2 zorgen we voor minder verbruik en minder milieuvervuiling. Om voedselverspilling te voorkomen, behouden we ook onze service om alles à la minute te verpakken naar uw wensen. Dit wil zeggen niet voorverpakt (dus zonder bewaarmiddelen), het aantal dat u wenst en vers van het mes.

Eerlijk en transparant

IMG 3638

Eerlijke handel betekent voor ons dat wij enerzijds zorgen dat onze partners een eerlijke prijs krijgen zodat ze hun kwaliteit kunnen handgaven. Anderzijds vragen wij een correcte prijs voor de kwaliteit die je wenst. Eerlijkheid is ook transparantie. Je kan bij ons altijd terecht over origine, versheid en kwaliteit van onze producten.

Keuze en versheid

Schermafbeelding 2019 10 21 om 11 31 50 min

Gezond eten is kiezen voor variëteit en versheid, waar we elke dag opnieuw naar streven. Wij onderscheiden ons graag door, mede dankzij de suggesties van onze klanten, om ons assortiment en variëteit te blijven vernieuwen. Vandaag zitten we met een ruim assortiment charcuterie(Belgisch, Frans, Spaans en Italiaans), vers vlees (rund, kalf, varken, gevogelte, paard, lam), specialiteiten(ardeens gebraad, préparé, gevulde filets,…) en bereidingen(gehaktbereidingen, woks en gyros, …). En dit allemaal dagelijks vers.

Ambacht en kennis

Schermafbeelding 2019 10 21 om 11 54 30 min

Traditionele slagers vind je niet meer overal. Daarom zijn wij trots dat wij kunnen zeggen dat wij dat nog steeds zijn. Al 3 generaties lang. Nog steeds volgens de regels van de kunst ontbenen wij ons vlees zelf ter plaatse in de winkel. Want belangrijk voor de versheid van vlees is dat het niet ontbeend getransporteerd wordt. Daarnaast maken we een groot deel van onze charcuterie, pensen en gehaktbereidingen nog zelf (samen met Marc zijn broer Luc en hun kinderen).

Persoonlijk en service

IMG 3719

Nog steeds staan wij garant voor een persoonlijke service waar je kiest wat en hoeveel je krijgt. Je kan bij ons al uw vragen stellen en in de mate van het mogelijke trachten we alles voor elkaar te krijgen. Je kan ook steeds tips krijgen van Sébastien (Chef, sommelier & eventmanager) over koken, bbq, side dishes en vernieuwende recepten of bijpassende wijnen.

Familiaal

IMG 3716

Sinds 2007 is de 3e generatie Vens in de zaak gestapt. Voor Discount Viande Vens is het na al deze generaties lang nog steeds belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons, met bekende gezichten en een vriendelijke babbel. Bij Vens gaat het niet alleen om de beste kwaliteit en versheid, maar ook om het menselijk contact. Daarom opteren wij om geen meeneem toonbanken of andere massaproductie te introduceren.

Geschiedenis

Schermafbeelding 2019 10 21 om 12 04 33 min
 • 1954 Hubert Vens en José Maes nemen de slagerij van haar ouders over
 • 1970 Eerste Vleesdiscount te Lendelede
 • 1970-1974 Expansie naar Kortrijk en Moeskroen
 • 1976 Marc Vens vervoegd het team in Moeskroen definitief en gaat in de productie van charcuterie
 • 1983 Overname van slagerij in Leers-Nord door Marc Vens
 • 1986 Katrien Timmerman huwt met Marc en komt in de zaak
 • 2005 Na enkele uitbreidingen gebeurt er een grondige renovatie
 • 2007 Marilyn Vens, de oudste van de 2 kinderen vervoegd de zaak
 • 2018 Sebastien Vens vervoegd de zaak na jaren elders ervaring op te doen en introduceerd direct een nieuw logo.
 • 2019 Bouw van de nieuwe slagerij in Leers-Nord op dezelfde locatie
 • Toekomst: dezelfde inzet om volluit voor kwaliteit, vers en service te gaan

Op de hoogte blijven?