Uitzonderlijk gesloten zaterdag 11 november
Ik heb dit bericht gelezen

Exclusieve vleessoorten

Rundsvlees

Wij hebben voor onze exclusieve vleessoorten gekozen om ons te focussen op meerdere criteria.

  1. Het verhaal en de geschiedenis achter een product. Want als je weet hoeveel passie er in gaat smaakt het stukje vlees nog zoveel beter.
  2. Dierenwelzijn, want een goed behandeld dier is veel zachter en fijner van smaak
  3. Natuurlijke opvoeding, tegenover bio, is natuurlijke opvoeding (voeding op basis van noten en granen, leven in de velden,...) die betaalbaar is voor de boer, betere levenskwaliteit voor het dier en dus beter kwaliteit.
  4. Onze rassen die we op regelmatige basis hebben

Soorten vlees

Gerijpt vlees, is eigenlijk een gecontroleerde rotting, waar gedurende minimum 3 weken, op 2°C met droge lucht. Het geeft het vlees een zwarte korst die het vlees beschermd tegen de buitenlucht en schimmels. Tijdens dit proces breken de natuurlijke enzymen de vezels af waardoor het vlees malser wordt en door het uitdrogen van het vlees wordt de smaak intenser.

In gerijpt vlees hebben we op regelmatige basis volgende soorten:

  • Rubia Gallega: Runderen uit het Noorden van Spanje(Galicië en Baskenland), dankzij hun leven langs de Atlantische kust krijgen ze een licht ziltige smaak. Met hun oudere leeftijd en het rijpingsproces van de Spanjaarden is de smaak ook heel intens.
  • Black Angus: Schotse en Ierse runderen met een lichte vetdooradering. Ze zijn gekend voor hun stevig vlees en evenwichtige smaak
  • Hereford: Stevige Engelse runderen met een sterke verfijnde smaak.
  • Aubrac: De ster van Frankrijk uit le Grand Massive. Het vlees is mager met een licht gekruide smaak, dankzij hun leefomgeving in de bergen.

Daarnaast zijn we ook verdeler van de eerste 100% raszuivere Belgische Wagyu. Het exclusieve Japanse vlees heeft sinds enkele jaren ook een Belgische kweker die met hart en ziel de Japanse traditie verder zet.

Bij ons kun je ook Batallé el Unico vinden. Dit Iberische varken uit Granada, aan de voet van de Sierra Nevada heeft een prachtige marbering en een heerlijke volle smaak.

Ga terug naar specialiteiten

Op de hoogte blijven?